SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

S spletno trgovino vidven.eu upravlja podjetje JSP SHOP d.o.o., Zapoge 6a, 1217 Vodice (v nadaljevanju podjetje). Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje, Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o elektronskem poslovanju.

Splošni pogoji veljajo od trenutka nakupa na spletni strani Sajashop (v nadaljevanju spletna trgovina), kupec se z njimi strinja ob oddaji naročila.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Potrditev splošnih pogojev ob oddaji naročila preko naše spletne trgovine, predstavlja zavezujočo pogodbo med vami in podjetjem. Pozivamo vas, da si splošne pogoje poslovanja podrobno preberete pred potrditvijo naročila. Nestrinjanje z našimi splošnimi pogoji poslovanja pomeni, da ne morete uporabljati storitev naše spletne trgovine. Prav tako ni možno delno strinjanje s splošnimi pogoji. Za opravo nakupa ste dolžni splošne pogoje sprejeti v celoti, kot veljajo v času izvedbe nakupa.

Podatki o vpisu v register z navedbo registra in številke vpisa:

Naziv družbe: JSP SHOP , trgovina, d.o.o.

Sedež: Zapoge 6a, 1217 Vodice

Matična številka: 8550417000

Davčna številka: SI51353199

Datum vpisa v pri registrskem organu: 14.11.2019

Registrski organ : Okrožno sodišče Ljubljana

Davčni zavezanec: DA

SKD: G47.910 – Trgovina na drobno po pošti ali po internetu

Cene

Vse cene na Spletne mestu so navedene v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Načini plačila

Spletna trgovina omogoča naslednje oblike plačila:

 • Plačilo po povzetju – kupec plača blago ob dostavi
 • Plačilo s kreditno kartico;
 • Plačilo preko PayPal.

Stroški in dostava blaga

Strošek dostave ni vključen v ceno. Strošek dostave krije podjetje, kar je navedeno na spletnem mestu.

Naročene izdelke dostavlja dostavna služba GLS.

Pri plačilu po povzetju dostavna služba pri dostavi paketa obračuna provizijo v znesku 1,99€.  V primeru plačila naročila s kreditno kartico ali Paypalom v času oddaje naročila, tega stroška ni.

Naročeni izdelki vam bodo dostavljeni na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo.

Predviden rok dostave je od 2 do 3 delovne dni. Podjetje si pridržuje pravico, da dostavni rok podaljša v primeru povečanega povpraševanja ali zamud dostavnih služb. V primeru neuspešne dostave se paket vrne pošiljatelju.

Postopek nakupa v spletni trgovnini

Kupoprodajna pogodba med podjetjem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu »Naročilo potrjeno«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za podjetje kot za kupca. Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja. Kupcu je dostopna po pisni zahtevi podjetju na elektronski naslov info@vidven.eu

Postopek nakupa:

 1. Korak: Kupec v spletni trgovini izbere artikle in količino ter to potrdi s klikom na gumb »Dodaj v košarico«. Ko kupec želi zaključiti nakup to potrdi s klikom na gumb » Nadaljuj na blagajno«.
 2. Korak: Kupec izpolni obrazec z osebnimi podatki, ki so potrebni za dostavo željenega naročila. Pred zaključkom nakupa ima kupec možnost izbrati še med različnimi plačilnimi metodami. Glede na izveden izbor se kupcu pred zaključkom nakupa ponovno izračuna končna vrednost naročila za plačilo. Kupec nakupni proces zaključi s klikom na gumb »Zaključi nakup«.
 3. Po zaključenem nakupu se kupcu na spletni strani prikaže potrditveno sporočilo, da je bilo naročilo uspešno oddano skupaj z podrobnostmi oddanega naročila. Kupec prav tako na vpisan elektronski naslov iz 2. točke prejme potrditveno elektronsko sporočilo s povzetkom naročila.

Vse informacije, ki nam jih posredujete pri izvedbi naročila, bomo obravnavali v skladu s politiko zasebnosti.

Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak

Preden kupec odda naročilo lahko preveri izpolnjene podatke. V primeru napačnega vnosa, lahko kupec popravi napake z izborom funkcije + (dodaj količino), – (odštej količino) ali x (odstrani iz košarice).

V naslednjem koraku, ko kupec izpolni podatke, ki so potrebni za izvedbo naročila, ga spletna stran opozori, če ne izpolni vseh zahtevanih polj.

V kolikor kupec kljub preverjanju naroči napačen artikel, količino ali vpiše napačne podatke lahko to sporoči na info@sajashop.si in naročilo bomo spremenili v skladu z njegovimi zahtevami.

Dostopnost informacij

Podjetje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • način plačila in rok dostave
 • informacije o morebitnih dodatnih stroških prevoza, dostave ali pošiljanja ali opozorilo, da taki stroški lahko nastanejo, če jih ni mogoče vnaprej izračunati,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • pogoji, roki in postopki v primeru odstopa od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko so stroški vračila blaga,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci,
 • seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake,
 • možnost in pogoje poprodajnih storitev in prostovoljne garancije, kadar je to potrebno,

Pravica do odstopa od pogodbe

Kupec ima pri pogodbah sklenjenih na daljavo pravico, da v 14 dneh od dneva prevzema blaga obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe. Kupcu ni potrebno  navesti razloga za svojo odločitev. Odstop od pogodbe velja le za kupce, ki so fizične osebe.

Odločitev o odstopu od pogodbe kupec v določenem roku sporoči po elektronski pošti ali preko kontaktnega obrazca https://docs.google.com/forms/d/1LO25M4nHPvVHxaN9mr2iUg8RIU4EYJyso-BKVm2rNFg

Dokazno breme glede uveljavljanja pravice od odstopa iz tega člena nosi potrošnik.

Po podani odstopni izjavi, mora kupec blago vrniti v 14 dneh od dneva, ko je podal odstopno izjavo. Blago vrnete na naslov: JSP SHOP d.o.o., Zapoge 6a, 1217 Vodice. Izdelke morate vrniti nepoškodovane v nespremenjeni količini in v originalni embalaži oz. embalaži, ki izdelek zaščiti na enak način kot originalna embalaža. Poškodovanih izdelkov, izdelkov v spremenjeni količini in v neprimerni embalaži ni mogoče vrniti. Izdelke vrnite kot paketno pošiljko in ne kot pismo. V primeru odstopa od pogodbe, krijete le stroške vračila blaga, ki jih ne povračamo.

V kolikor ste naročeno blago že plačali, vam bomo vrnili vsa prejeta plačila, ki ste jih opravili zaradi naročila nemudoma, oziroma najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Pošiljka je vrnjena na naš naslov, ko jo skladišče evidentira kot vrnjeno pošiljko. Pridržujemo si pravico, da prejeto plačilo zadržimo do vračila izdelkov, ki so predmet odstopa od pogodbe.

Prejeta plačila vam bomo vrnili z enakim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili ob nakupu, če izrecno ne zahtevate drugače in če zaradi uporabe drugega plačilnega sredstva ne nosite nobenih stroškov.

Reklamacije

POŠKODOVANA POŠILJKA

Če se je vaš izdelek poškodoval med prevozom nam to sporočite v najkrajšem možnem času Pri tem nam preko elektronske pošte posredujete fotografijo paketa (kjer je razvidna tudi nalepka) ter prejetega izdelka, na katerem je jasno vidno mesto škode.

REKLAMACIJA IZDELKA ZARADI STVARNE NAPAKE

Kdaj je napaka stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Povzetek postopka in obrazec za uveljavitev stvarne napake najdete na zavihku Reklamacije in menjave na dnu spletnega mesta.

V kolikor ugotovite, da vaš izdelek ne deluje, ga lahko reklamirate in uveljavljate stvarno napako na izdelku.

Če vaš izdelek ne deluje zaradi stvarne napake, nam prosim napako javite takoj, ko ste napako odkrili, vendar ne kasneje kot v roku dveh mesecev od dneva odkritja napake. Svoje pravice lahko uveljavljate v največ dveh letih od prevzema izdelka. Pri tem nam preko elektronske pošte posredujete fotografijo ali posnetek nedelujočega izdelka iz katerega je mogoče nedvoumno sklepati, da izdelek ne deluje. V kolikor bo to potrebno, vas bomo prosili, da nam izdelek vrnete zaradi pregleda in ugotovitve napake na izdelku.

Za izdelke, za katere bomo ugotovili, da so bili poškodovani zaradi nepravilne ali neprimerne uporabe oziroma ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga, reklamacij ne bomo mogli upoštevati. V kolikor boste želeli tak izdelek po zavrnitvi reklamacije ponovno prevzeti, vam ga bomo poslali ter pri tem zaračunali stroške, povezane z dostavo takega izdelka.

 1. V kolikor uveljavljate stvarno napako lahko zahtevate:
 • menjavo izdelka,
 • vračilo kupnine,
 • odpravo napake na blagu ali,
 • sorazmerno vračilo kupnine.

Garancija za tehnične izdelke

Grancija velja za določene atrikle v spletni trgovini za obdobje 12 mesecev. Garancijo lahko uveljavljate le za tehnične artikle in elektronske naprave. Garancija teče od datuma prejema blaga. Garancijo lahko uveljavljate skladno z 19. členom Zakona o varstvu potrošnikov na podlagi računa, ki velja kot garancijski list.

Podjetje si pridržuje pravico, da zavrne garancijo v primeru, da zahtevku ni priložen račun ali da račun ni čitljiv oz. je kako drugače nepopoln.

Garancija ne velja v primeru:

 • fizične poškodbe;
 • obrabe zaradi uporabe;
 • napak, ki nastanejo zaradi napačne, neustrezne in malomarne uporabe artikla.

Izdelke, za katere uveljavljate garancijo, je potrebno pregledati, zato zahtevku za garancijo priložite fotografije oz. videoposnetke, ki izkazujejo napako. V kolikor bo to potrebno, vas bomo prosili, da nam izdelek vrnete, da ga lahko pregledamo.

V primeru, da vam zahtevek za garancijo odobrimo, vam bomo zagotovili nov izdelek, pravico pa imate tudi zahtevati popravilo vašega izdelka, pri čemer vas opozarjamo, da je rok popravila daljši od dobavnega roka za novi izdelek. V kolikor traja popravilo več kot 45 dni, vam izdelek zamenjamo z novim, če to ni mogoče, pa v celoti povrnemo kupnino za izdelek.

Izvensodno reševanje sporov in drugih pravnih sredstev

Podjetje si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Podjetje skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanje potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Potrošniki imajo možnost, da spore v zvezi s svojim spletnim naročilom najprej rešijo brez vključevanja sodišča.

Platforma za reševanje sporov je na voljo na spletni strani http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Več informacij o platformi za reševanje sporov je na voljo na spletni strani http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-193_sl.htm.

Komunikacija

Podjetje bo z kupcem stopilo v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, kadar je to potrebno za izvedbo naročila.

V komercialne namene pa lahko stopimo v stik z uporabniki, če uporabnik v to privoli oz. če je uporabnik že opravil nakup v spletni trgovini, pri čemer bo komunikacija.

Oglasna sporočila kupcem pošljemo le če v to izrecno privolijo, ob upoštevanju, da:

 • so jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Lastninska pravica

Podjetje si pridržuje lastninsko pravico na poslanih izdelkih, vse dotlej dokler le-ti niso v celoti plačani. Vse cene so v EUR.